Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/8bitklubben.dk/etobe.dk/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Skifte automatsikring og sikring selv – Etobe

Skifte automatsikring og sikring selv

Skifte automatsikring og sikring selv

Automatsikringer som du som regel finder i nyere el-tavler kan du ikke udskifte selv, i dette tilfælde hvis automatsikringer slår fra konstant så skal du ringe en autoriseret elektriker. 

Udskiftning af en sprunget sikring

Før eller siden bliver næsten alle nødt til at vide, hvordan man udskifter en sprunget sikring i en sikringsboks. Sikringer holder ikke evigt, og overbelastninger eller elektriske kortslutninger er altid mulige. Som elektriker har jeg ikke kun skiftet mere end et par sikringer, men jeg har installeret tusindvis i nybyggeri. Her er, hvad jeg vil dække i denne artikel:

En af de første ting, der skal til, er en udskiftningssikring, men der findes bogstaveligt talt tusindvis af forskellige typer sikringer. Det er langt ud over enhver enkelt artikel at se på enhver stil, type og størrelse af sikringer, men nogle af de mere almindelige typer sikringer vil blive dækket nedenfor.
For det andet skal sikringen udskiftes med en ny sikring. Den gamle skal fjernes fra clipsene, der holder den i sikringsboksen, og en ny skal installeres. Igen kan enhver mulighed ikke dækkes i én artikel, men almindelige sikringer og hvordan man fjerner og udskifter dem vil blive diskuteret.

Forskellige typer sikringer

Den første ting at overveje, når du skal finde en erstatningssikring, er ikke nødvendigvis den fysiske type eller størrelse, men sikringens nominelle kapacitet – den elektriske størrelse, med andre ord. Hver sikring har et bestemt antal ampere, som den vil bære; gå ud over det, og det vil blæse. Udskift aldrig en sikring med en, der er klassificeret med en højere kapacitet for at forhindre, at den sprænger; ledningerne, der fører strømmen, er omhyggeligt dimensioneret til størrelsen af ​​sikringen og kræver, at den bærer flere ampere, end den er normeret til, er en væsentlig årsag til elektriske brande.

Smeltesikringer – dem du selv kan udskifte

Smeltesikringer er mindre almindelige i hjemmebrug, men findes stadig i mange stykker udendørs udstyr. Apparater som brøndpumper, udendørs klimaanlæg og endda sumpkølere på taget kan have en patron-type sikring i en lille elektrisk boks.

Her skal der udvises mere omhu i valg af ny sikring, da patronsikringer findes i mange, mange størrelser. De kan variere fra en tomme lange til en fod eller mere. De kan have en rille i den ene ende, der kun passer ind i en af ​​klemmerne, så sikringen kun skal installeres i én retning. Diameteren kan variere fra så lidt som ¼” til flere tommer.

Hver smeltesikring vil have et nummer/bogstavsbetegnelse stemplet sammen med en ampacitet. Det er nødvendigt at matche begge dele for korrekt udskiftning – den samme kapacitet er absolut kritisk, og bogstavbetegnelsen angiver typen af ​​sikring, om det er en tidsforsinkelse eller en anden specialsikring. Sørg for, at begge stemmer overens, når du udskifter en patronsikring.

Forskellige patronsikringer

En 60 amp sikring; det er usandsynligt at finde en af ​​disse i et hjem.

10 amp smeltesikring
16 amp smeltesikring
20 amp smeltesikring

Læs mere om sikringer her eller bestil elektriker i København her

Del :
Mikkel  Solkjær
Mikkel Solkjær